Vorige week heb ik mogen deelnemen aan de Tomorrow Conference in Belgrade. Zelf was ik niet in Belgrade, maar zat ik vanuit mijn keukentafel mee te kijken naar een van de talks. Ik heb vorige weekend echt enorm veel geleerd.

De eerste talk die ik bekeek was de talk met de titel: “All digital content will become NFT’s”. Een krachtige statement. I was all ears.

Ari Tomassen de founder van Darkblock, startte zijn talk met de missie van zijn bedrijf; DarkBlock wil creators veel meer macht geven over de wijze waarop ze geld kunnen verdienen met hun content.

Je hebt creators in alle vormen, het betreft hier dus niet alleen maar kunst. Maar een creator zou ook bijvoorbeeld een muzikant kunnen zijn of wellicht een spoken words artiest. Maar ook een striptekenaar zou zijn strips moeten kunnen droppen via de marktplaatsen zoals openSea, waar je diverse NFT’s kan aankopen.

Wat nu een beetje een probleem is, is dat als jij bijvoorbeeld jouw strips zou gaan droppen, dan zou iedereen je strip kunnen lezen zonder te kopen. Met Dark Block zou dit anders moeten gaan. Je creëert je volledige strip, maar de strip kan in zijn volledigheid gelezen worden, alleen als de NFT gekocht wordt.

Wat bij muziek gaaf is, is dat de muzikant ervoor kan kiezen dat zodra er een nummer of album wordt gekocht via een NFT, de klant toegang kan krijgen tot bonus nummers. Zo krijgen veel meer artiesten en kunstenaars de mogelijkheid om hun kunst te verspreiden en bepalen ze hoe ze hiermee geld kunnen verdienen.

Maar de NFT’s zorgen niet alleen voor een shift voor artiesten. Ben je een yoga instructeur? Dan zou je ook via het droppen van een NFT toegang tot je lessen verkopen. Zodra je klant access koopt, heeft hij/zij direct toegang tot alle episodes van je lessen.

In de wereld van NFT’s zijn er veel flippers. Dit zijn mensen die NFT’s inkopen om ze dan weer met winst door te verkopen. Daarom wordt staking belangrijker. Staking, wil dus zeggen dat als je een NFT zou droppen, bijvoorbeeld als een yoga instructeur, dat je niet alle lessen in een keer dropped, maar dat de klant wekelijks toegang krijgt tot een episode. Zo voorkom je dat mensen direct een NFTflippen. Staken zal een optie zijn die enorm groot gaat worden.

Hoe tof zou het zijn als je straks in de metaverse naar een concert bent geweest, er een fantastische memorable video wordt gekoppeld. Je concertkaartje is opeens geld waard en zou je als NFT kunnen verkopen.

Als je je als bedrijf nog niet hebt ingelezen over de wondere werelden van NFT’s, ga dat aub doen. Want ook voor bedrijven zijn hier mooie mogelijkheden te realiseren. En dan heb ik het niet alleen over de entertainmentbranche. Je zou NFT’s krachtig kunnen inzetten als loyaliteit driver of als mogelijkheid om je klant up- of cross te sellen.

Er zijn echt zulke gave mogelijkheden. En al staat alles nog in de kinderschoenen, omdat iedereen met elkaar aan het bouwen is, veel wordt gedeeld en bedrijven werken echt samen om tot een standaard te komen. Het zal niet zomaar een hype of trend zijn.

Published On: mei 25th, 2022 / Categories: Niet gecategoriseerd /

Groei tips, inzichten, succesformules en handige tools.

Zorg dat jij wekelijks met groei bezig bent.

Meld je aan, lees en implementeer zelf de succesvolle tactieken.

Dank je wel voor het invullen van dit formulier, we hebben het in goede orde ontvangen. Nu sta je op de lijst om regelmatig tips en kennis te ontvangen.
Oeps...het ging mis met het verzenden van het formulier. Probeer het aub nog eens.