Automic habits: The power of Tiny Gains

“Ik ben het er niet helemaal mee eens, wij maken in onze organisatie mee dat het personeel niet wil veranderen als ze niet nieuwsgierig zijn, Sharon”.
Ik keek vol verbazing naar de directeur in de volle zaal die zich hierover uitsprak en hier heel stellig in was.
Hij heeft waarschijnlijk ook vaak meegemaakt, dat er investeringen zijn gedaan binnen de organisatie om technieken te implementeren, die uiteindelijk veel weerstand hebben opgeleverd. Als het draait om het vinden van goed sales personeel dan is de markt verzadigd en zou je efficiëncy slagen moeten maken om meer focus te hebben op het genereren van sales, toch?

Niemand houdt van verandering

Uiteraard weet ik dat we als mens veranderingen heel lastig aanvaarden. Maar ook als je direct de winsten kan opleveren?
In het boek automic habits, wordt er heel duidelijk gesproken over het tiny games principe. Door je salesprocessen uit elkaar te halen en te onderzoeken waar je nog kleine efficiency slagen kan maken, dagelijks en je dit 365 dagen lang herhaalt, maak je naast efficiency slagen ook meer winst.

Binnen een organisatie doen we dit vaak niet, een verandering zien we als een grote gebeurtenis.
Het moet groter en beter. Je moet het gevoel hebben dat je een groot doel hebt.
Maar het bereiken van een groot doel, bijvoorbeeld ik wil 25 kilo afvallen, leidt altijd tot de grootste veranderingen. Je moet je maaltijden aanpassen, je gaat vaker sporten etc. en verandering roept weerstand op

Wat kan jij vandaag al doen?

Maar als je het nou kleiner houdt en je roept dat je een gezondere leefstijl wil en dat je morgen 100 stappen extra gaat maken, en de volgende 200 stappen extra, ook besluit je op dinsdagen altijd de trap te nemen in plaats van de lift. Als je 365 dagen lang, elke dag iets extra’s doet om die verandering te realiseren.
Dan kan dit alleen maar leiden tot meer gewichtsverlies en een gezondere levensstijl.  Maar in kleine stappen.

Deze aanpak kan je natuurlijk ook gebruiken bij het verbeteren van je sales proces, of je nu een accountmanager bent, business consultant, een business developer of een salesrep.
Welke stap zou jij vandaag al kunnen zetten om het morgen iets beter te kunnen doen?

Published On: oktober 10th, 2023 / Categories: Niet gecategoriseerd /

Groei tips, inzichten, succesformules en handige tools.

Zorg dat jij wekelijks met groei bezig bent.

Meld je aan, lees en implementeer zelf de succesvolle tactieken.

Dank je wel voor het invullen van dit formulier, we hebben het in goede orde ontvangen. Nu sta je op de lijst om regelmatig tips en kennis te ontvangen.
Oeps...het ging mis met het verzenden van het formulier. Probeer het aub nog eens.