Voor het geval dat je het hebt gemist, Web3 is een gedecentraliseerde vorm van het internet, waar gebruikers de echte eigenaar worden. Ik zal het even uitleggen; als jij nu je eigendom (dus de foto die je zelf hebt gemaakt met je eigen camera) op je Instagram profiel upload, dan is de foto eigendom van Meta. Bij Web3 verdwijnt dit principe. Jij blijft eigenaar.

Mooi toch!

Ook als je niet in de wereld van Crypto zit heeft Web3 een invloed op jouw business en de manier waarop jij zaken moet gaan doen. Binnen het landschap van Web3 zal participatie veelal de focus krijgen. Samen creëren. Je klant wordt nog eens belangrijker in dit verhaal. Hoe ga jij je klant beter betrekken bij het ontwikkelen van nieuwe diensten? 

Je BHAG wordt nog belangrijker

Je Big Hairy Audacious Goal wordt belangrijk en die ga je samen met je klant bereiken.  Niet alleen maar voor jou, maar voor een ieder die gelooft in wat je wil neerzetten wordt die BHAG van belang. Wellicht dat de missie nu wordt ingezet om een wave te creëren, een wave waar we gezamenlijk bijeenkomen en samen gaan participeren om onze doelen te bereiken.

Maar dit geldt niet alleen voor je marketing en je klanten, ook zullen er andere kwaliteiten van werknemers gevraagd worden. Wellicht dat straks een belangrijke skill die je moet hebben ondernemende vaardigheden zullen zijn. Ik zie het steeds vaker en meer voorbij komen; bedrijven die aandelen geven aan hun werknemers, en zij er natuurlijk baat bij hebben als er groei wordt gerealiseerd. Een vorm van ownership overdragen aan je werknemer. Je werkt hier, dus je bent ook een stukje eigenaar. Samen bouwen en groeien naar het bereiken van die BHAG of missie.

Hoe ga jij met jouw business hierop anticiperen, in hoeverre zijn jullie klaar voor de toekomst?

Ik denk dat we al hele mooie voorbeelden voorbij hebben mogen zien komen, hoe belangrijk het is om samen te werken om grote maatschappelijke problemen op te lossen. Zoals meer vrouwen aan de top of het stimuleren van vrouwen om meer te investeren. Door deze samenkomst lossen we veel sneller dergelijke problemen op. Bij beide onderwerpen zien we al groei.

Duidelijk en eerlijk communiceren, zichtbaar zijn en je klant trekken door je eerlijke boodschap of een missie die je wil gaan neerzetten. Dit zal wellicht de nieuwe vorm van marketing moeten gaan worden. Duidelijk, open en eerlijk communiceren. En samen producten en oplossingen creëren, dit is wat ik denk dat Web3 ons gaat brengen. Wellicht een goed  idee, om alvast een community manager aan je organisatie te binden of iemand intern op te leiden, want ik ga ervanuit dat je deze keihard nodig gaat hebben.

Published On: juni 2nd, 2022 / Categories: Marketing Strategy, Niet gecategoriseerd /

Groei tips, inzichten, succesformules en handige tools.

Zorg dat jij wekelijks met groei bezig bent.

Meld je aan, lees en implementeer zelf de succesvolle tactieken.

Dank je wel voor het invullen van dit formulier, we hebben het in goede orde ontvangen. Nu sta je op de lijst om regelmatig tips en kennis te ontvangen.
Oeps...het ging mis met het verzenden van het formulier. Probeer het aub nog eens.