Social media is een online communicatiemiddel waarmee je met je klanten kunt communiceren en waarop je informatie kunt delen. Voor je bedrijf kan je social media makkelijk en snel gebruiken om je klanten beter te bereiken, een online netwerk op te bouwen en je producten en/of diensten te promoten en verkopen.

Voordelen van social media

Er zijn veel voordelen van social media voor je bedrijf. Het helpt je namelijk om met je klanten in contact te komen en te achterhalen wat men van je bedrijf vindt. Ook biedt social media je de kans om goedkoper advertenties en promoties te plaatsen.

Social media helpt je ook in het aantrekken van nieuwe klanten, customer feedback te ontvangen en customer loyalty op te bouwen. Het is natuurlijk belangrijk dat je nieuwe klanten blijft werven, ongeacht je pas gestart bent of langer in the game zit.

Facebook, Instagram en LinkedIn zijn voorbeelden van social media platforms waarop je potentiële nieuwe klanten kunt vinden en benaderen. Maar pas op; alleen het gebruik van deze platforms is niet voldoende. Je moet je namelijk wel bewust zijn van wat je nu precies zegt en doet.

Daarom is het belangrijk dat je een goed werkende strategie toepast op je accounts. Zonder een concrete strategie gaat social media je namelijk niet helpen om je doelen te bereiken. Het klinkt misschien moeilijker en gecompliceerder dan het is, maar het valt eigenlijk hartstikke mee. Met een sterke strategie wordt het voor jou makkelijker om:

  • Inspiratie en nieuwe ideeën op te doen
  • Content te bedenken
  • Content te plaatsen die bij je doelgroep past
  • Te groeien (en niet alleen in het aantal volgers, maar ook als bedrijf)

De juiste strategie creëren

Wat belangrijk en tegelijkertijd de basis vormt van je strategie is dat je weet wat je wilt zeggen. Klinkt misschien makkelijk, maar soms is het toch moeilijk om de juiste woorden te vinden. Om je hierbij te helpen, kan je je drijfveren en buyer persona in je achterhoofd houden. Denk bijvoorbeeld aan de reden waarom en hoe je bent begonnen met je bedrijf. Hierbij is het overigens wel belangrijk dat het niet oppervlakkige redenen zijn zoals ‘omdat ik het leuk vind’ of ‘voor het geld’. Maak het dus iets diepgaander en persoonlijker.

Als je deze dingen clear hebt, dan zal je merken dat het makkelijk voor je wordt om op de juiste manier te communiceren op je social media. Doordat je je bewust bent van je buyer persona, ga je automatisch ook een strategie creëren die hierop aansluit, want nu weet je precies wat de content gaat zijn en hoe je dit gaat vormgeven in the most triggering and visually attractive manier voor je doelgroep.

Als je dit allemaal meeneemt in de vormgeving van je social media strategieën, zul je na een tijdje zien dat niet alleen the number of volgers is gegroeid, maar ook het aantal klanten en uiteindelijk ook je whole business.

Published On: juli 20th, 2022 / Categories: Niet gecategoriseerd /

Groei tips, inzichten, succesformules en handige tools.

Zorg dat jij wekelijks met groei bezig bent.

Meld je aan, lees en implementeer zelf de succesvolle tactieken.

Dank je wel voor het invullen van dit formulier, we hebben het in goede orde ontvangen. Nu sta je op de lijst om regelmatig tips en kennis te ontvangen.
Oeps...het ging mis met het verzenden van het formulier. Probeer het aub nog eens.