If you snooze you loose

Toch een mooi plaatje toch? Ik word er blij van

Toen ik begon met DeGroeistrateeg en ik mijn website lanceerde, wist ik natuurlijk dat elke keer als ik werd gegoogeld, men J. de Smeth – en ja, die naam ken ik nu gewoon uit mijn hoofd – zijn gezicht zag.‘’Hey, ik kan je website niet vinden hoor’’, kreeg ik te horen van potentiële klanten.  En die foto die ik hier zie staan, dat ben jij ook niet. “Nee!!! De Groeistrateeg”, zei ik dan heel gefrustreerd. Ik moest deze man zo snel mogelijk wat lager in de rangorde bij Google krijgen. Ik ging twee keer in de week bloggen (minimaal 500 woorden), ik maakte profielen op Facebook en LinkedIn aan. Ik zorgde ervoor dat de Groeistrateeg werd geregistreerd diverse directories en ging mij actiever richten op SEO. Aangezien ik 2 maanden wat minder actief was als het gaat om het schrijven van blogs, ging ik toch nog even kijken naar de huidige status.

Ik opende mijn icognito scherm (zoekmogelijkheid waar er geen rekening wordt gehouden met eerdere zoekopdrachten en volledig incognito). En yes, we staan nog steeds bovenaan . Ook als je nu gewoon “Groeistrateeg” zijn we te vinden. Vind jij ons ook?

Blij met een kleine overwinning

Gek hoe blij je kunt zijn met een kleine overwinning. Grappige is wel dat er nu coaches via Facebook roepen dat SEO helemaal niet belangrijk is. Dat het zonde van je tijd is om urenlang blogs te schrijven om bovenaan de zoeklijst te komen, waar je toch niet terechtkomt.

Uiteraard kost het tijd. En ja, je moet minimaal 2 keer in de week een blog schrijven om te ranken. En soms voelt het een onmogelijke taak als je specifiek gevonden wil worden op keywords met een hoge zoekvolume. Maar als je het eenmaal doet en je ziet jezelf in die lijst staan, dan is het weer een mooi trots momentje.

 Gevonden worden op de keyword “DeGroeistrateeg” was het belangrijkste.

Nu op naar de volgende Keyword.

Baal jij ook elke keer als jij weer te horen krijgt dat mensen je website niet kunnen vinden? Ook al heb je ze de url gegeven. Maar ook jij weet dat het in het systeem zit vastgebakken dat, ondanks de url bekend is, je toch een zoekmachine gebruikt om bedrijven te vinden. Jij doet het zelf ook.Begin daarom vandaag nog met het schrijven, doe dat 2 keer in de week en check na een maand je ranking.

Lees over SEO, waar moet je op letten bij het schrijven van SEO teksten? Er zijn hele handige tools die je kan gebruiken, zoals Yoast, die je verklappen hoe jij je teksten SEO technisch kan verbeteren. Maak er gebruik van.

Word die Google zoekmachine ster! Want straks ben jij gewoon nummer 1!

Published On: mei 31st, 2022 / Categories: Niet gecategoriseerd /

Groei tips, inzichten, succesformules en handige tools.

Zorg dat jij wekelijks met groei bezig bent.

Meld je aan, lees en implementeer zelf de succesvolle tactieken.

Dank je wel voor het invullen van dit formulier, we hebben het in goede orde ontvangen. Nu sta je op de lijst om regelmatig tips en kennis te ontvangen.
Oeps...het ging mis met het verzenden van het formulier. Probeer het aub nog eens.